Dolce & Gabbana финансира изследвания за коронавирус

Световноизвестните дизайнери даряват част от приходите на модния бранд на международния университет „Хуманитас“ в Милано

Мода
13:54 - 19 Февруари 2020
2646
Dolce & Gabbana финансира изследвания за коронавирус

Dolce & Gabbana финансира изследвания за коронавирус. Световноизвестните дизайнери Доменико Долче и Стефано Габана са решили да дарят част от приходите на модния бранд на международния университет „Хуманитас“ в Милано.

„Чувстваме се задължени да направим нещо, за да се справим с коронавируса, който, започвайки от Китай, застрашава целия свят. На фона на човешката трагедия от такъв мащаб, всяко отделно действие може да ни се стори жалко“, гласи официалното изявление на италианските дизайнери по повод жеста от тяхна страна.

Dolce & Gabbana ще подпомогнат професор Алберто Мантовани и неговия екип от висшето учебно заведение, както и вирусолозите Елиза Виченци и Масимо Клименти. През последните няколко седмици те са се посветили на изучаването реакцията на човешката имунна система на въпросния вирус, заради който има няколко смъртни случая.

„Поддържането на научната общност в търсене на лечение е наше морално задължение и ние се надяваме приносът ни да бъде полезен“, пише още в прессъобщението на Доменико Долче и Стефано Габана.

По-рано двамата дизайнери също дариха средства на въпросния университет, но тогава те бяха предназначени за стипендии за даровити студенти. От бранда не желаят да оповестят каква сума са дарили за изследванията на коронавируса.