Домашни ексфолианти срещу целулит

Предлагаме ви 4 безвредни, лесни и достъпни предложения с които да изгоните тези досадници от кожата си

Стил
12:30 - 10 Април 2019
2556
Домашни ексфолианти срещу целулит

С лятото наближава и сезонът на късите поли. За да сме уверени, когато носим минижуп, трябва да се отървем от целулита. Предлагаме ви 4 безвредни, лесни и достъпни предложения за домашна употреба, които ще ви помогнат да изгоните тези досадници от кожата си.

Вариант 1: В купа разбъркайте 1/2ч.ч. захар, 1/2ч.ч. мляно кафе, 1/2ч.ч. зехтин и 20 капки етерично масло от грейпфрут. След като получите хомогенна смес, прехвърлете я в стъклен буркан и я дръжте на хладно. Преди баня е хубаво да масажирате тялото с домашния ексфолиант в продължение на 5 минути и след това да изплакнете.

Вариант 2: Пригответе смес от 1/2ч.ч. кокосово масло (предварително леко затоплено на микровълнова), 1ч.ч. мляно кафе, 1ч.ч. захар, 1с.л. зехтин и съдържанието на една шушулка ванилия. Подобно на първата рецепта, ексфолиантът се прехвърля в стъклен буркан. Използвайте го 2 пъти седмично, като масажирате тялото с кръгови движения върху проблемните зони в продължение на 5-10 минути.

Вариант 3: Направете смес от 1/2ч.ч. овесени ядки, 2ч.л. сол, 2ч.л. мляно кафе, 6 капки етерично масло от цитрусов плод и 4 капки масло от розмарин. Нанесете ексфолианта с кръгови движения и след 5 минути изплакнете първо с топла, после със студена вода.

Вариант 4: Разбъркайте 1/3ч.ч. зехтин, 1/4ч.ч. захар, 10 капки масло от мента, 2ч.л. сок от лайм. Ексфолиантът срещу целулит е готов за ползване. Не се препоръчва приготвянето на по-големи дози, тъй като бързо се разваля.