Домашни рецепти за красота

Бюти
15:54 - 16 Март 2020
2819
Домашни рецепти за красота

Българките били най-красивите жени, французойките най-стилни, а пък корейките ежедневно повтарят по 10 стъпки сутрин и вечер, за да запазят младостта и красотата си. Едно е общо и при трите култури и това е, че всяка жена иска да изглежда добре и се грижи ежедневно за своя външен вид!

В името на красотата, ние, жените, сме склонни да пробваме какво ли не – подлагаме се на болезнени процедури, отделяме немалък бюджет за козметични продукти и дори прибягваме към нетрадиционни методи за разкрасяване.

Съществуват и редица методи и рецепти, които нашите по-възрастни роднини са използвали, за да съхранят добрия външен вид в домашни условия. Всички ние сме чували за поне една такава рецепта за красота от нашите майки и баби, които са искали да предадат своите женски хитрини  и знания на по-младите поколения.

Маска с лимон и белтък за стягане на порите

За направата й са необходими само едно яйце и лимон, а резултатите от нея са свиване на порите, намаляване на омазняването и черните точки, както и има избелващ ефект. Препоръчва се веднъж седмично.

Маска с хума и розова вода

Ароматната маска съдържа една от най-популярните съставки, използвани в скъпи френски парфюми и редица козметични продукти- розова вода. Освен красиво цвете, розата е маслодайна и притежава антисептични и антибактериални свойства. Смесването й с хума създава смес, която е изключително подходяща за мазна кожа. А кое е най-хубавото? След като почисти кожата, маската остава лек и приятен аромат!