Доминик Янков и Монреал биха Интер, но без Меси (ВИДЕО)

Спорт
11:10 - 11 Март 2024
1015
Доминик Янков и Монреал биха Интер, но без Меси (ВИДЕО)

Монреал се наложи над Интер Маями с 3:2 като гост в мач редовния сезон в Мейджър Лийг Сокър. Българският национал Доминик Янков влезе от резервната скамейка за канадския тим, като в 70-ата минута замени Жул-Антони Вилсен.

Голямата звезда на Интер Маями Лионел Меси остана извън групата на старши треньора Тата Мартино, тъй като получи почивка. Говорителят на „розовите“ заяви, че не става дума за травма на 8-кратния носител на „Златната топка“.

Фернандо Алварес даде аванс на Монреал още в 13-ата минута мача. Интер Маями успя да изравни в 71-вата минута след попадение на Леонардо Кампаня, но четири по-късно Монреал си върна преднината посредством Матиас Кокаро. В 78-ата минута Ибрахим Сунуси пък направи резултата 3:1 в полза на гостите от Канада. Серхио Бускетс асистира на Жорди Алба за второто попадение на Интер, което падна в 80-ата минута, но футболистите на Тата Мартино не съумя да се доберат до равенството.

След този успех Монреал се изкачи до 2-ро място в Източната конференция в МЛС с равни точки – 7, с лидера Интер Маями, който обаче има един изигран мач повече от днешния си опонент.

За Доминик Янков и Монреал предстои гостуване на Чикаго Файър на 16 март от 20:00 часа българско време, докато Интер Маями посреща Нешвил на 14 март от 2:15 след полунощ българско време.