Домусчиев дари 5000 теста за коронавирус

Новини
17:25 - 20 Март 2020
3847
Домусчиев дари 5000 теста за коронавирус

Председателят на КРИБ и бос на футболния хегемон „Лудогорец” Кирил Домусчиев дарява безвъзмездно на здравното министерство 5000 теста за коронавирус и всички лекарства, закупени от неговия екип.
Това обяви председателят на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски, упълномощен да го съобщи от името на бизнесчена, който се лекува в „Софиямед” от COVID-19.

„Упълномощен съм от г-н Домусчиев да заява, че всички изкупени лекарства ще бъдат дарени на Министерство на здравеопазването за лечение на български граждани. И той ще закупи 5000 теста за всички български граждани безвъзмездно, като парите вече са преведени”, заяви шефът на щаба.

Ген. Мутафчийски благодари от името на държавата за дарителския жест. Лекарствата са на хининова основа, които са използвани и в Китай за успешно лечение на хора с коронавирус. В момента те се произвеждат само във Франция при капацитет от 1 милион бройки месечно. „Търсенето от цял свят е огромно и не се знае кога ще смогнат да изпълнят и поръчка от България”, каза Мутафчийски.