Доналд Тръмп с остро предупреждение

Новини
22:26 - 27 Юли 2023
5878
Доналд Тръмп с остро предупреждение

Доналд Тръмп е отправил предупреждение към специалния прокурор Джак Смит, че ново обвинение към него ще "унищожи“ Съединените щати, съобщи америкнското списание The New Republic.

Смит вече е повдигнал обвинение срещу Доналд Тръмп за неправилно боравене с секретни документи. Адвокатите на Тръмп са се срещнали с екипа на Смит по-рано и им е било съобщено, че трябва да очакват нов обвинителен акт за намеса в изборите през 2020 г.

"Тръмп не се справя добре с всички коментари около обвинителния акт и публикацията му в Truth Social не е по-различна", пише американското издание.

"Адвокатите ми проведоха продуктивна среща с Министерството на правосъдието тази сутрин, като обясниха подробно, че не съм направил нищо лошо, че съм бил посъветван от много адвокати и че едно обвинение срещу мен само ще унищожи още повече страната ни“, пише той.

"По време на срещата не е дадено известие, не се доверявайте на фалшивите новини за нищо", е добавил той, оспорвайки съобщенията, че юридическият му екип е бил предупреден за предстоящо обвинение.

В допълнение към обвиненията на Смит срещу него, Тръмп е обвинен по 34 точки за бизнес измами в Ню Йорк, свързани с тайни плащания, направени по време на изборите през 2016 г., признат е за отговорен за сексуално насилие и клевета и отново съден за клевета. Той също може да бъде обвинен в Джорджия за ролята си в опита да отмени изборите през 2020 г. през следващите няколко седмици.