Донев: Не искам да съм в окопа с министъра на културата, ако стане война

Новини
09:18 - 16 Май 2022
1025
Донев: Не искам да съм в окопа с министъра на културата, ако стане война

"Не искам да съм в окопа с министъра на културата, ако стане война - той само ще се снима", каза актьорът Камен Донев пред Би Ти Ви.

"Няма да ми стигнат две-три предавания, за да разкажа за какви срамни неща има в културата, които са отвратителни и не се поправят от никого", добави той.

"Не е вярно, че ситуацията е черно-бяла, ситуацията е много сложна. Обикновените хора си нямаме грам представа за всичките сили, които са намесени - политически, финансови, икономически.Самите ние не сме посветени в дълбочината на проблемите, затова трябва да бъдем съпричастни, да бъдем хора и да не бързаме да създаваме врагове", коментира той войната в Украйна.

"Какво значи да се снишим? Или излизаш и защитаваш родината, или си мекица и предавател. Ако трябва да се отиде на фронта, ще се отиде на фронта и ще се бием - говоря да защитим България, не за друго", заяви Донев.

"Човекът за мен е един скулптор, който има една голяма задачата, докато е на този свят - задачата да извае себе си. Говоря не толкова физически, колкото в духовен аспект. Извайвайки себе си, човек върви към по-добро. Освен това извайва и другите около себе си, защото дава личен пример, каза Донев.