Дортмунд под оранжева обсада: Очакват 75 000 нидерландски фенове

Спорт
17:34 - 09 Юли 2024
1724
Дортмунд под оранжева обсада: Очакват 75 000 нидерландски фенове

Най-малко 75 000 нидерландски футболни фенове се очакват в Дортмунд, където да подкрепят отбора в полуфиналния мач от Европейското пъврвенство срещу Англия в сряда от 22:00 часа българско време, съобщават нидерлански медии.

Дортмунд се намира на по-малко от 100 километра от границата и според футболната асоциация на страната (KNVB) десетки хиляди запалянковци ще пътуват без билети и ще гледат мача на големи екрани във Фен-зоните из германския град.

УЕФА вече продаде 1500 билета на нидерландските привърженици за двубоя, а още 8000 пропуска ще бъдат разспространени с лотария от KNVB между притежателите на специални абонаментни карти за мачовете на националния отбор.

Според публикации от неделя вечер цените на билетите онлайн са достигнали 800 евро. Стаи в тризвездни хотел в рурския град пък се рекламираха за над 2000 евро на вечер.

Делегация на Асоциацията пристигна в Дортмунд вчера, за да информира местната полиция за евентуални сблъсъци между английски и нидерландски фенове и да се обсъдят допълнителни мерки за сигурност.

Опасенията, че мачът от четвъртфиналите между Нидерландия и Турция (2:1) в Берлин ще доведе до сблъсъци, се оказаха до голяма степен неоснователни, въпреки че през деня местните власти извършиха около 60 ареста.