Доста изненади в стартовата решетка за Гран При на Мексико

Ферари окупира първа редица

Спорт
08:15 - 29 Октомври 2023
3056
Доста изненади в стартовата решетка за Гран При на Мексико

Изненада поднесе квалификацията за Гран При на Мексико. Пилотът на Ферари Шарл Льоклер спечели полпозишън за днешното състезание на „Аутодромо Ерманос Родригес“. Надпреварата стартира в 22:00 часа българско време.

На практика Ферари окупира първа редица, защото второ най-добро време даде съотборникът на Льоклер Карлос Сайнс. Преди уикенда от Ферари бяха песимисти, че могат да се борят за нещо значимо в квалификацията. Още по-интересното е, че в тренировъчните сесии изоставаха. Същото важи и за първите две части от квалификацията. Двамата пилоти обаче съумяха да направят перфектни обиколки, с които дадоха най-добри времена.

Световният шампион Макс Верстапен с Ред Бул ще стартира трети. Възможно е обаче разместване на стартовата решетка, предвид това, че много пилоти ще бъдат разследвани за различни нарушения по време на сесията. Сред разследваните е и нидерландецът. Стюардите разглеждат дали Макс не е задържал колегите си при излизането от бокса при зелен светофар.

Топ 5 с квалификацията допълниха Даниел Рикиардо и Серхио Перес. След тях се наредиха последователно Люис Хамилтън, Оскар Пиастри, Джордж Ръсел, Валтери Ботас и Гуаню Жу.

Записалият оптимистични резултати в свободните тренировки Алекс Албон с Уилямс отпадна в първата част. Неговата най-добра обиколка беше анулирана и той остана на 17-ата позиция.