ДПС отиват при Корнелия, Костадинов само при условия

Шефът на "Възраждане" дава подкрепа само при рамо за референдума за българския лев

Новини
12:23 - 18 Януари 2023
1370
ДПС отиват при Корнелия, Костадинов само при условия

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ ще се отзове на среща разговор с Корнелия Нинова. Това стана ясно от коментара му в кулоарите на Народното събрание. Партията щяла да направи всичко, каквото зависело от нея.

Усилието да се състави правителство си струва пък, според Стефан Янев. "Български възход" е готова за избори, както и другите формации. Не трябва обаче да се зачерква третия мандат, настоя Янев и го определи като антикризисен. Иначе при покана от Корнелия Нинова Янев ще отиде на среща.

Той не коментира публикациите за износа на оръжия и гориваэкъм Украйна, но припомни, че такива данни е имало и в наши медии. Нормално е българска оръжейна индустрия да търси пазари, каза Янев.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов иска разговор в двустранен формат. Подкрепа би дал срещу подкрепа за референдума за запазване на българския лев. Похвали се през медиите, че подписката вървяла много добре и  "Възраждане" ще могат да внесат в парламента 500 000 подписа в средата на март.

Той коментира и публикацията в немския вестник "Велт", че кабинетът "Петков" изнасял газ и оръжия за Украйна. Според Костадинов изданието открило топлата вода. Това от формацията твърдели от месеци, а износът ставал през посредници от Полша и Румъния.