ДПС: Тревожим се за живота на Доган и Пеевски

Новини
20:20 - 12 Юли 2020
5891
ДПС: Тревожим се за живота на Доган и Пеевски

"След решението на Ахмед Доган и Делян Пеевски да снемат охраната си от НСО, всички в ДПС се притеснят за здравето и живота им. Политиците трябва да не се намесват в работата на специализираните органи. Решенията трябва да се взимат професионално, а да не са съпроводени с политически квалификации".

Това заяви евродепутатът Илхан Кючюк пред Нова. Той вметна, че Христо Иванов не може "да бъде носител на всемогъща компетентност, за да казва кой да бъде охраняван и кой не."
 
Според евродепутата от ДПС, този парламент няма ресурс да излъчи ново мнозинство. Кючюк припомни, че още от самото начало ДПС е опозиция. 

"От момента на влизането във властта на националистите, ние показахме ясно отношението си към кабинета и продължаваме да твърдим, че не направихме нито една съществена реформа и в същото време не стоим добре в ЕС, добави Кючюк. Като зрели политици обаче ние не призоваваме към вандализъм и това ясно се видя по време на протестите в „Росенец“, добави той.  

"Протестиращите там бяха различни, едни, които чупиха автобуси и се опитваха да пробият кордона. На други исканията бяха срещу политическата система и ние им казахме, че не това е мястото да протестират", обясни евродепутатът, като илюстрира със снимки щетите по автобусите.
 
"Христо Иванов се опита да разкъса политическия кордон, там имаше провокации", разказа Кючюк и припомни, че от страна на симпатизантите на ДПС не е имало агресия.
 
Евродепутатът обясни, че не е имало организирано мероприятие с партийно-пропагандна цел и централата на ДПС не се е намесвала. 
 
"Едно нападение срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган е нападение срещу всички симпатизанти на Движението", увери Кючюк.