Драма на "Етихад" дари победата на Сити

Борусия Дортмунд запази шансове след минимално поражение

Спорт
11:30 - 07 Април 2021
1821
Драма на "Етихад" дари победата на Сити

Манчестър Сити победи Борусия Дортмунд с 2:1 в първия 1/4-финал между двата тима от Шампионската лига.

"Гражданите" поведоха още в 19-ата минута с гол на Кевин Де Бройне, но вестфалци в 84-ата минута вкараха така важния гол на чужд терен. Негов автор бе капитанът Марко Ройс след хубава асистенция на Ерлинг Холанд. В 90-ата минута Фил Фоудън отново даде аванс на тима на Пеп Гуардиола. 

Реваншът на "Сигнал Идуна Парк" е на 14 април. 

В 6-ата минута топката стигна до Джуд Белингам след хубава атака на вестфалци, но ударът на англичанина бе отразен от Едерсон. 

В 19-ата минута Рияд Марез върна към Кевин Де Бройне, който матира Марвин Хитц за 1:0. 

В 22-ата минута грешка в отбраната на Сити доведе до къс пас между Холанд и Герейро, който пусна към Ройс, но германецът не успя да стигне до топката преди Едерсон. 

В 29-ата минута съдията отсъди дузпа за Сити, след като Емре Джан се опита да избие топката с пета и уцели Родри в коляното. След като изгледа ситуацията с ВАР Овидио Хацеган отмени наказателния удар. 

В 37-ата минута Едерсон излезе напред, което можеше да доведе до гол във вратата му, но Джуд Белингам извърши нарушение срещу стража на домакините. 

В 48-ата минута Холанд изпревари Илкай Гюндоган и овладя в наказателното поле, но бе спрян от Едерсон. В 53-ата минута Кайл Уокър върна почти от аутлинията към точката на дузпата, но там нямаше негов съотборник, който да успее да отиграе. 

В 61-ата минута Борусия получи правото да изпълни пряк свободен удар на дъгата на наказателното поле, но Марко Ройс стреля в стената от футболисти на Сити. 

В 65-ата минута Кевин Де Бройне върна към Фодън, но изстрелът на англичанина се отби в глезена на Хитц. В следващите минути Сити успокои темпото на игра.

В 73-ата минута Фоудън се справи с двама играчи на Борусия, но пасът му насочен към наказателното поле бе блокиран. Три минути след това Де Бройне стреля от дистанция по земя, но покрай вратата на Хитц.

В 84-ата минута Холанд даде страхотен пас на Марко Ройс, който излъга Едерсон и изравни резултата на "Етихад".

В 90-ата минута Гюндоган овладя топката, пусна към Фодън, който разстреля Хитц за 2:1.