Драма от Висшата лига: Юнайтед се вкара в истински ужас , но спечели мач със седем гола

Дебютен гол зарадва "червените дяволи" в 97-ата минута

По света
08:29 - 02 Февруари 2024
2120
Драма от Висшата лига: Юнайтед се вкара в истински ужас, но спечели мач със седем гола

В истински трилър се превърна мачът между Уулвърхемптън и Манчестър Юнайтед от 22-ия кръг на Висшата лига.

"Червените дяволи" спечелиха мача с 4:3, в луда драма, която бе решена в седмата минута на продължението.

Именно тогава Коби Мейно донесе победата на Манчестър Юнайтед, след като секунди по-рано "червените дяволи" бяха изпуснали преднината си от два гола.

А никой не предполагаше да има подобна драма, защото Юнайтед започна солидно и изигра силно първо полувреме, от което се оттегли на почивка с два гола аванс.

Маркъс Рашфорд, който доста изненадващо започна титуляр след грозния скандал, в който се замеси, успя да оправдае гласуваното му доверие още в петата минута, когато откри резултата.

В 22-ата Расмус Хьойлунд изравни, а някъде в този момент изглеждаше, че гостите ще имат спокойна вечер и рутинна победа на "Молиню".

Този резултат се запази до 70-ата минута, а с оглед пропуските, които играчите на Манчестър Юнайтед направиха за трето попадение, нямаше нищо, което да подскаже за случилото се в следващите минути.

Уулвърхемптън сякаш от нищото получи дузпа след нарушение на Каземиро, който имаше жълт картон, но реферът прецени да не му показва нов такъв. 

Пабло Сарабия намали от дузпата, но пък четири минути по-късно Манчестър Юнайтед отново имаше двата си гола аванс, а за пореден път герой бе Скот Мактоминей, който въпреки позицията си на дефанзивен халф, към момента е голмайстор на състава.

Пет минути преди края Манчестър Юнайтед водеше с 3:1 в резултата, но след един корнер неясно как трима играчи на "вълците" бяха оставени сами на няколко метра пред вратата. Единият от тях бе Макс Килман, който овладя и се разписа, осигурявайки драма в самия край на мача. 

А Уулвърхемтън получи своята награда за непримиримия дух в 95-ата минута, когато успя да организира контраатака, а Педро Нето матира Онана и изравни - 3:3.

Но и това не бе всичко. Всичко завърши с разочарование за домакините, защото в седмата минута на добавеното време дебютният гол на Коби Мейно донесе драматичният успех на Юнайтед с 4:3.

Така Юнайтед вече е седми с 35 точки, на осем от зона Шампионска лига, докато Уулвърхемптън е в средата на таблицата с 29 пункта.