Драма прати Локо Пд напред за Купата

Носителят на трофея спечели визитата си на Загорец след продължения

Спорт
16:57 - 03 Ноември 2020
1631
Драма прати Локо Пд напред за Купата

Локомотив Пловдив победи третодивизионния Загорец Нова Загора с 4:3 след продължения и продължава напред към 1/8-финалите на турнира за Купата на България.

Новозагорци поведоха в 20-ата минута с гол на Пламен Иванов, но само 4 по-късно Димитър Илиев изравни от дузпа. В 30-ата минута комичен автогол даде аванс на „смърфовете“. Три минути преди края на редовното време обаче Пламен Иванов се разписа за втори път и върна Загорец в мача. В деветата минута на първото продължение Парвиз Умарбаев отново даде аванс на Локо, а в 111-ата минута Кенан Муслимович се разписа за 4:2. Това обаче изобщо не бе краят, след като само три минути по-късно съдията отсъди дузпа за Загорец заради нарушение на Кристиан Гомис. Пламен Иванов бе точен от бялата точка, за да оформи своя хеттрик срещу пловдивчани.

Мачът започна кошмарно за Загорец. Още в 6-ата минута стражът на домакините Евгени Караманов се контузи и бе заменен от Иван Стоянов. Малко след това и Георги Георгиев напусна заради травма.

В 15-ата минута Димитър Илиев стреля от голяма дистанция, но Иван Стоянов успя да избие.

В 20-ата минута третодивизионния Загорец поведе на Локо Пд. Влезлият като резерва Пламен Иванов засече топката с глава във вратата на Илко Пиргов след центриране от корнер на Иван Стоянов. 

Само две минути по-късно обаче Локомотив получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана Димитър Илиев, който прати топката в десния ъгъл за 1:1. 

В 30-ата минута Локо излезе напред в резултата, след като след центриране от корнер топката се удари в Явор Иванов и влезе в собствената му врата.

В началото на втората част Хайри Мехмед замени Димитър Видев, а пет минути по-късно Кенан Муслимович и Георги Минчев бяха първите две смени на Бруно Акрапович. 

В 60-ата минута Кенан Муслимович неуспешно опита да прехвърли Иван Стоянов.

Три минути преди края на редовното време Загорец се върна в мача. Милен Митев стреля от дистанция, топката се отби в напречната греда, след което попадна в Пламен Иванов, който за втори път се разписа във вратата на Пиргов.

В 95-ата минута Димитър Илиев стреля над вратата от пряк свободен удар. Четири минути по-късно Парвиз Умарбаев успя отново да даде аванс на "смърфовете", с което да ги доближи до 1/8-финалите.

В 111-ата минута Кенан Муслимович се разписа от границата на наказателното поле за 4:2. 

Три минути по-късно съдията даде дузпа за Загорец, след като Кристиан Гомис извърши нарушение в наказателното поле. Пламен Иванов вкара от бялата точка, за да оформи своя хеттрик срещу "смърфовете".