Драма в Париж: Неймар отказва да намали заплатата си

Браизлският футболист прибира по 3 милиона евро бруто на месец

Спорт
13:22 - 01 Юни 2020
2524
Драма в Париж: Неймар отказва да намали заплатата си

Ръководството на Пари Сен Жермен изпитва сериозни затруднения в постигането на споразумение с футболистите относно намаляването на техните заплати. Някои играчи приемат направените предложения от страна на шефовете на клуба, но Неймар и група футболисти около него не са съгласни с подобно редуциране на възнагражденията им.

Орязването на заплатите им е продиктувано от икономическата криза, която настъпва поради пандемията от коронавирус.

В момента се водят дискусии с футболистите, но авторитетното френско издание „Льо Фигаро” твърди, че звездите на парижани не са склонни да изслушат исканията на президента на клуба Насер Ал-Келайфи и спортният директор Леонардо.

Неймар и Килиан Мбапе са най-високо платените играчи на ПСЖ. Браизлският футболист прибира по 3 милиона евро бруто на месец.

Капитанът Тиаго Силва и неговият заместник Маркиньос водят преговори с ръководството от името на футболистите, за да може да се стигне до споразумение.

От Пари Сен Жермен искат да намалят заплатите на футболистите с 20 или 30%.

Президентът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Келайфи не крие своето недоволство от факта, че играчите не отговарят на неговите призиви.

Засега футболистите на ПСЖ получават 84% от заплатите си, тъй като френският клуб се възползва от възможността да намали частично техните възнаграждения. Това съкращение на заплатите е изключително недостатъчно за френския шампион, който се опасява, че загубите от преждевременното прекратяване на сезона ще достигнат 200 милиона евро.

По последни данни от миналия сезон Пари Сен Жермен харчи по над 370 милиона евро за заплати на играчите на година.