Драма в София на Йордановден: Надрусан компютърен спец взе млада жена за заложница

33-годишен хакер отказва да пусне колежка от дома си, плаши с нож полицаите

Новини
18:10 - 07 Януари 2020
2659
Драма в София на Йордановден: Надрусан компютърен спец взе млада жена за заложница

На истински екшън станаха свидетели жителите на кв. „Редута“, където 33-годишен компютърен спец заключи млада жена в жилището си навръх Йордановден. За случая Lupa.bg извести по-рано днес, но междувременно станаха ясни подробности около драмата.

Сигналът е подаден от потърпевшата, след като успяла да се измъкне от апартамента на похитителя, съобщиха от полицията. Пред органите на реда жената споделила, че около 12,30 часа в понеделник неин колега я задържал под ключ в жилището си и не я пускал да излезе навън часове наред. Дамата отишла по работа в жилището му, но той се държал странно и отказал да я пусне. Притеснена, жената позвънила на 112.

Мъжът реагирал агресивно при отзоваването на полицаите на мястото на престъплението и отказал да отвори вратата на жилището си. "Всичко е наред, не се бъркайте в нашите рабои", крещял хахото. Той се държал неадекватно и извадил нож, с който заплашил униформените, след което се барикадирал в дома си на ул. "Попова шапка" и "Велчо Атанасов".

Около 15,45 ч., след разговори с органите на реда и роднини, те успели да го изведат от апартамента му, след което го транспортирали, за да му бъде оказана медицинска помощ. При случая няма пострадали, уверяват от МВР. По неофициална информация, в дома на компютърния специалист са намерени наркотични вещества. Той е бил под въздействие на наркотици, когато започнал да издевателства над дамата. Съседи разказаха пред Lupa.bg, че компютърния специалист редовно употребявал марихуана и амфетамини.

Преди по-малко от 4 месеца друг мъж се барикадира в дома си в ж.к. „Овча купел“ в столицата. 57-годишният стреляше от жилището си и застрашаваше живота на съседите си и на отзовалите се органи на реда. Опитите за извеждането му от полицията продължиха повече от 20 часа, а с него разговаряха и психолози.