Дронове и ракети летят и следобед по Украйна

Новини
18:07 - 01 Януари 2024
4327
Дронове и ракети летят и следобед по Украйна

Украинските канали за мониторинг и новинарски телеграм-канали съобщават, че току-що са чути експлозии в град Днипро, вероятно от работата на ПВО. Преди това бе съобщено, че руски самолети са достигнали стартови позиции в южна посока, информира Руската служба на Би Би Си.

В Сумска област свален дрон-камикадзе падна върху двуетажна жилищна сграда, в момента разчистват развалините и изваждат хора, затрупани под тях, съобщи областната военна администрация.

От администрацията съобщават, че трима души са извадени от развалините, но все още може да има затрупани хора.

По-рано украинските военни съобщиха, че два дрона са били свалени над Сумска област. По време на продължаващото нападение дроновете камикадзе, изстреляни от Русия, навлязоха в украинското въздушно пространство през Сумска област.

Междувременно мониторинговите канали съобщават, че освен към Киев шахедите се движат и към град Василков, южно от столицата.

Съдейки по съобщенията на украинските канали за наблюдение, две групи шахеди, изстреляни от Русия, са направили малък обход над територията на Украйна и са атакували Киев или околностите му от югоизток.

"ПВО действа в покрайнините на столицата. Стойте в убежищата", пише телеграм каналът на Киевската военна администрация.

Телеграм-каналите отделно призовават жителите на района на Днипро в югоизточната част на Киев, както и жителите на град Бровари, разположен източно от Киев, да се скрият в убежища.