Другарю Фатмак, хайде на бас, че Русия може да бъде победена

Май като теглим чертата, резилите и пресните гробове са много повече от победите в историята на Империята на Злото

Коментар
20:01 - 20 Май 2024
21921
Другарю Фатмак, хайде на бас, че Русия може да бъде победена

Славният генерал и главнокомандващ от село Славяново онзи ден обяви, че Русия не може да бъде победена. Вие представяте ли си Левски и Бенковски, Ботев и Хаджи Димитър, изправили се със стотина кремъклийки срещу Османската империя, да бяха мислили по този начин? Хайде, да не тънем в история, можете ли да визуализирате Митата Пенев как събира момчетата край басейна в Ийст Ръдърфорд на 9 юли 1994 г. и им казва: „Къркайте до сутринта и ударете тая нощ по 6-7 тека на жените си. Утре Германия така и така не можем да я бием!“

Ей, Богу, на селяндури на най-високия държавен пост сме се нагледали, но такъв мишок никога не е имало. Даже Роската Плевнелиев се страхуваше по-малко от бившата си жена Юлияна и Гошо Първанов от Мариана Попова, отколкото настоящият фатмак трепери пред силата на съветското оръжие. А истината е простичка – Русия не само може, но е била побеждавна, унижавана и размазвана многократно, при това от сили, който превъзхожда хилядократно. И отново ще бъде.

Ако четете само само фейсбука на Велислава Дърева и гледате подкаста на Карбовски, може като главната партенка на републиката да останете с впечатление, че Русия никога не е губила война, а само скача от победен парад на победен парад през вековете, с веещи се знамена и генерали с толкова медали по тях, че ще взривят и най-професионалния метал детектор.

Да, ама не е баш така. В средата на 90-те години на миналия век една шепа космати чеченци изклаха десетки хиляди клети братушки, което доведе до фактическото признаване на независимостта на републиката им. Вярно, Кремъл после успя хитро да ги превземе отвътре, но кокалите на младежите, които изпрати на заколение, още се белеят от Грозни до Аргун.

Едв няколко години по-рано СССР позорно се изтегли от Афганистан, след като 10 години не успя да изкара пущуните от подземията им и губеше танк след танк, хеликоптер след хеликоптер и цялата си митология на световен доминант.

Малко след Болшевишката революция новата държава-мутант беше смазана от Полша и подписа позорния Рижки договор, та и плати на съседите 30 милиона златни рубли. За краха в Първата световна, довел на власт Ленин и бандата му кръвожадни терористи, няма какво да навлизам в детайли. Ще ви обявя само резултата: от Русия е откъсната територия с площ от 780 хиляди квадратни километра с население от 56 милиона души (една трета от на гражданите Руската империя). Болшевиките губят 27% от обработваемата си земеделска земя, 26% от цялата железопътна мрежа, 33% от текстилната индустрия, 73% от стопените желязо и стомана, 89% от добиваните въглища.

А пердахът от Япония през 1905-а, когато руснаците предават цяла Източна Азия начело с Корея в сферата на влияние на Императора на изгряващото слънце? А крахът в Кримската война от 1856 г., след който Руската империя губи правото си да разполага флот в Черно море?

Май като теглим чертата, резилите и пресните гробове са много повече от победите. Но Зеления чорап не иска да чете. Освен сводката от Мария Захарова. Затова му предлагам бас – хонорара си от този коментар срещу таксата на фризьора на Деси за следващия месец, че Русия може и ще бъде бита. Надявам се на бърз отговор, че до другия петък ще съм го изхарчил.