Друго ниво на морал: Тодор Янчев отхвърлил оферта от ФК ЦСКА 1948

В Разград видях един ЦСКА, който демонстрира характер, воля, дух, хъс за победа, призна бившият играч на армейците

Спорт
11:11 - 14 Октомври 2022
1885
Друго ниво на морал: Тодор Янчев отхвърлил оферта от ФК ЦСКА 1948

Тодор Янчев е една от емблематичните фигури в най-новата история на ЦСКА. Той е трикратен шампион, носител на купата и два пъти печели Суперкупата на България. Дългогодишен капитан на армейците, а впоследствие и помощник-треньор в Борисовата градина. Той коментира процесите на "Българска армия".

"Когато приключих с активна състезателна дейност, реших да започна като старши треньор и като директор в Академия Царско село. Впоследствие обаче дойде предложението от Стойчо Младенов, което приех и смятам, че бе крачка напред за мен. Четирите успешни години в Кейсар и след това в ЦСКА ми помогнаха много. Научих доста неща. Придобих безценен опит, гледайки един от най-добрите български треньори. Сега вече смятам, че съм много по-готов да започна самостоятелна треньорска кариера.

В последните години, когато бях на терена, аз започнах да опитвам да следя събитията и да ги пречупвам през призмата на треньора. Нека не се залъгваме - играчите вече много повече подчиняват действията на своя собствен интерес, а много по-малко на отборна кауза. За футболистите е по-важно личното им представяне, а след това поставят отборните успехи. Именно поради тази причина исках да разбера как гледа на всичко това треньорът. Задавал съм си въпроса защо правим това или онова, защо в даден мач подхождаме по определен начин и т.н.", сподели Янчев.

"В Разград видях един отбор на ЦСКА, който демонстрира характер, воля, дух, хъс за победа... Подобно желание и настроение не бяхме виждали в последно време. Определено поведението на футболистите ми хареса. Ако продължават по този начин, то те ще върнат и доверието на феновете. Привържениците искат да виждат точно такъв ентусиазъм.

ЦСКА създаде достатъчно положения и ако ги бе отбелязал, сега нямаше да говорим за съдийски грешки. Искрено се надявам да се продължи с това представяне и то да не се окаже изключение. Тогава нещата ще се случат", допълни бившият капитан на армейците.

"Със сигурност бойкотът на феновете оказва влияние, а и самите привърженици знаят това. Те са наясно, че имат силите да наклонят везните във всеки мач, независимо дали той е домакински или при гостуване. Винаги съм усещал тяхната безценна помощ и сега това е коз, на който червените не могат да разчитат.

Тъжно е, но не можем да очакваме нещо много по-различно от играчи от чужбина. За тях ЦСКА е просто стъпка в кариерата и етап от живота. Надявам се скоро школата на армейците да заработи по-добре или да се обърне повече внимание на млади български играчи, които осъзнават истински какво е ЦСКА като марка, институция, харизма... Точно те могат да бъдат носители на тези ценности, които искат да видят феновете", каза още младият треньор пред "Тема спорт".

"Не бих съдил Стойчо Младенов за решението му. За мен той продължава да бъде една от най-светлите личности в историята на ЦСКА като играч и треньор. Постигнал е толкова много и не заслужава подобно отношение от привържениците на клуба. Аз имах разговори с ръководството на ФК ЦСКА 1948, но не приех предложението", призна Тодор Янчев.