ДС-агентите на Кирил и Асен разцепиха десните

Новини
15:30 - 04 Ноември 2021
6671
ДС-агентите на Кирил и Асен разцепиха десните

Люти спорове и размяна на удари под кръста тръгнаха в ДБ, след разкритието за агентите на ДС в листите на „Продължаваме промяната”. Въпреки, че те се оттеглиха от изборната надпревара, част от симпатизантите на десните са гневни и злорадстват. Симпатизанти на десницата дори се обърнаха към уж съюзниците си, но реално опоненти в изборната битка с куплет от парчето на Хазарта: „Браво, браво,браво господине! Хубаво ли ти е? А дано ти мине.”

„Не знаели, подведени били, те си имат стандартни отговори. Продължаваме подмяната.”, разгневиха се тъмносини, които смятат, че Петков и Василев са подвели десните, като са отказали предизборно споразумение за общо явяване на вота.

Други пък открито заявиха, че на ДБ хич не й трябва коалиция с Харвардското дуо заради куп причини, една от които са хора от службите в редиците им.  

Други десни фенове обаче размахаха пръст на съмишлениците си, като ги призоваха да не скачат срещу съюзниците си в следващия парламент, защото така се проваля бъдещо партньорство, както вече показаха два злощастни парламента. Те посочиха и факта, че ген. Атанас Атанасов е признал, че и БСП може да е евентуален партньор при следващо управление, а в редиците на социалистите е пълно с ДС-агенти.

„Вие искате ДБ с БСП ли да се обединява, дето там са в пъти повече и няма да се махнат, а?”, питат в социалните мрежи яростните антикомунисти.

Други обаче напомниха, че след учредяването на ДаБг и в техните листи е имало агент-доносник, който е бил дори водач на листата в Русе. „Признаха си, че имат такива хора и ги оттеглиха, какво повече?”, попита Венцислав Трифонов.

„Да плюеш по потенциалния си и най-вероятно единствен съюзник, е все едно да се застреляш сам.”, опитаха да отрезвят екзалтираните десни ветерани.

„Тези агенти не измряха ли вече? Минаха повече от 30 години. И те са били дребни риби - най-много лейтенанти или капитани. Дай да плюем по всички и накрая какво става - пак без кабинет.”, тросна се трезвомислещ симпатизант на ДБ.

В яростните спорове между десните, някои от които дори се заканиха да не гласуват за ДБ, все пак надделяха призивите да се спре с острия и обиден тон към „Продължаваме промяната”, за да не зачеркнат най-важното партньорство за бъдещото управление.