Дупе да му е яко: (Поне) петима гейове дишат във врата на Контрера в новия СОС

„София прайд“ се пресели на „Московска“ 33, очертават се вълнуващи 4 години

Новини
12:40 - 01 Ноември 2023
8771
Дупе да му е яко: (Поне) петима гейове дишат във врата на Контрера в новия СОС

Злите езици разправят, че 9 от 10 мъже харесват жени с големи цици, а десетият харесва останалите девет.

За повечето хора това е виц, но си е проста статистика — горе-долу такъв процент от човечеството предпочита да движи по левия тротоар. Има безкрай много проучвания, които го доказват, без значение дали на Путин, Орбан, Костадинов и Контрера това им харесва или не.

Не зли езици, а справката за избраните общински съветници в София показва, че

поне петима гейове ще дишат (образно казано, но знае ли човек) във врата на най-отявления хомофоб

измежду членовете на Столичния общински съвет за всички времена — Карлос Контрера. Карма, какво да правиш.

При 61 общински съветници в столицата 5 изглежда като гей квотата да е изпълнена. Брюксел сигурно е доволен, а може и завистливо да подсмърча, като чете резултатите от столичния вот. При това

петимата избождат очите само от двете най-многочислени групи в новия столичен парламент,

като по-голямата има съответно повече представители на алтернативните сексуалности. Чисто математически вероятно така е справедливо. За да има някакъв паритет, водачите и на двете големи групи имат

аналогични виждания по въпросите за еднополовите партньорства.

Ако обединените за София, чиято листа изглежда като да е редена от организационния комитет на „София прайд“, бяха вкарали не 23-ма, а 39 общински съветници, то тогава гей групичката от ППДБСС щеше да набъбне с (поне) още двама членове и почти щеше да се изравни с броя на представителите на “Възраждане” в СОС.

В публичното пространство отдавна се носят легенди за сложните любовни отношения в организацията,

заела се със спасяването на София, в сравнение с които роднинските връзки във фамилията на Софи Маринова са прости като аритметика за първи клас.

От известно време част от тези сложни връзки са се прехвърлили в друга демократична българска организация, шушукат още злите езици. Приписват им се драматични събирания, изневери и раздели, прелитания от партия в партия и от листа — в листа.

Разправят, например, че водачът на листата от години живее на семейни начала с номер 8 от същата листа, а пък №14 заформил сложни отношения с №30 и №39, които обаче не успяха да намерят място измежду новите 61 в СОС. А единият от несполучилите е с рекордни (но недостатъчни) преференции за общински съветник въобще в цялата страна.

Друг един представител на същата тази листа, адвокат от мастита кантора,

приплака преди година, че партньорът му искал да си смени адреса,

но — о, ужас! — трябвало да се попълват една камара документи, въпреки уверенията, че Столична община е дигитализирана. Е, сега ще я дигитализира гарантирано. Все пак не върви партньорът ти да страда и да не вземеш никакви мерки.

За беда организацията на смуглия воевода от ВМРО не можа да се пребори за повече от едно място в СОС и

сега Контрера ще трябва да се отбранява сам-самичък на (поне) пет фронта.

Или не. Кармата все пак не е чак толкова зла. За негов късмет в съвета влиза несполучилият кандидат-кмет от “Възраждане” Деян Николов, чиято предизборна кампания премина основно в дискусии за (забрана на) гей паради, секс между мъже и джендър идеология — иначе любимата дъвка на червената тарторка Нинова. Отсега се вижда по кои въпроси се очертава временна сглобка.

Интересен се очертава да е мандатът на току-що избрания Столичен общински съвет. Някои вече са се запасили с пуканки и нетърпеливо чупят китки, пардон — потриват ръце…