Дупка на " Дунав мост " при Русе остави на пътя 7 автомобила със спукани гуми

Огромната яма на асфалта ще се отремонтира в първия работен ден

Новини
13:44 - 04 Май 2024
3688
Дупка на "Дунав мост" при Русе остави на пътя 7 автомобила със спукани гуми

Дупка с размери приблизително 30 на 40 см. се отвори в българския участък на "Дунав мост" при Русе. Тя е на 100 метра от началото на моста в посока Румъния, съобщават от областната администрация в дунавския град.

Водачите на превозни средства трябва да шофират с ниска скорост и с повишено внимание в участъка. Причината за пропадането е остаряване на бетона на един от панелите, интензивният трафик, както и големите количества валежи през последните дни.

Поради пропадането през нощта седем автомобила са спукали гуми на мястото. Веднага след подаването на сигнал към директора на Областното пътно управление мястото е сигнализирано и оградено със знаци, които указват проблемния участък.

От Областното пътно управление вече са възложили извършването на ремонтни дейности на пътноподдържащата фирма, като първо предстои опасната дупка да бъде залята с бетон и подсилена с метални елементи, а след това ще бъде и асфалтирана.

Ремонтните дейности ще започнат в първия работен ден след празниците. Към момента времето за преминаване през съоръжението не е удължено заради аварията.