Дупница под обсада! Утре погребват Брат Галев

Жалко, че си отиде млад човек, реве за гангстера отец Георги Паликарски

Общество
22:20 - 03 Юни 2023
25683
Дупница под обсада! Утре погребват Брат Галев

Емблематичният гангстер Ангел Христов, приятел и съдружник на Пламен Галев, ще бъде погребан утре. Опелото ще е в храма "Св. Георги" в Дупница и се очаква да има засилено полицейско присъствие.

Жалко, че си отиде млад човек. Двамата много направиха за обновяване на черквите в района. Патронните икони на църквите, които са от златна мозайка, са дарение от тях.", каза архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски.

Братя Галеви избягаха от страната ни през 2012 г. малко преди да получат окончателни присъди от 5 и 7 г. затвор за рекет и изнудване.

Ангел Христов е от Сандански, но близките му настоявали да бъде погребан в Дупница, където е прекарал по-голямата част от живота си. През 2014 г. почина майка му Искра, но той не беше на погребението й.

Братя Галеви бяха осъдени за тежки умишлени престъпления - Галев като ръководител, а Христов като участник в организирана престъпна група за изнудване, която е била въоръжена. Двамата обаче избягаха, преди наказанието им да влезе в сила.

Геле беше семеен, съпругата му Емилия, дъщеря им Светлана и синът Георги от години живеят в Лондон. Преди няколко години покойният гангстер стана и дядо за първи път.