Дупнишкият фараон пребит седмица преди да се самоубие

Новини
17:30 - 23 Септември 2019
11248
Дупнишкият фараон пребит седмица преди да се самоубие

Самоубилият се тази сутрин фараон Георги Близнаков, шеф на фалиралата пирамида „Дупнишка популярна каса”, е планирал от поне няколко месеца да сложи край на живота си. Това разкриват потресени от смъртта на 61-годишния аферист негови близки.

 Георги Близнаков бе арестуван през 2016 г., след като фалира пирамидата му "Дупнишка популярна каса"

Близнаков се хвърли тази сутрин от 7-ия етаж на апартамента си в Благоевград след близо двегодишни съдебни и морални перипетии. Претенции към него имаха стотици дупничани, измамени с милиони левове, вложени наивно в съмнителната кредитно-спестовна кооперация. Според официални данни „Дупнишка популярна каса” дължи над 5 милиона лева на свои вложители. Срещу Близнаков и съпругата му Ивона се водят серия от съдебни дела, освен за финансовата измама съпрузите са подсъдими и за укриване на данъци, както и за неправомерни парични сделки.

Съседи на самоубилия се Георги Близнаков в благоевградския жилищен комплекс „Запад” разкриха пред Lupa.bg, че аферистът е бил подложен на чудовищен натиск от завлечени от него. Само седмица преди да се метне от 8-ия етаж, 61-годишния мъж бил нападнат пред блока си от двама младежи. Здравеняците приклещили Близнаков, нанесли му няколко удара и го го заплашили, че ще избият цялото му семейство, ако не върне пари, които завлякъл от майката на единия от агресорите.

„Той дори не подаде жалба в полицията, беше свикнал с агресията на измамените от него. През последната година направи два или три опита за самоубийство. За последно пробва да се отрови с хапчета, а накрая скочи от 7-ия етаж”, описват премеждията на 61-годишния аферист Георги Близнаков съседите му в Благоевград. През последните 2 години Близнаков и съпругата му Ивона се преместиха от Дупница именно заради опасения за своята сигурност.