Душан Керкез: Трябва да сме подготвени за атакуващ Зрински

Спорт
20:57 - 14 Август 2024
980
Душан Керкез: Трябва да сме подготвени за атакуващ Зрински

"За мен този мач е по-специален, защото тук имам много приятели. Първата ми титла със Зрински е най-ценна. Нормално е треньорът им да мисли за атака. Ние трябва да сме организирани. Трябва да нападаме и да се защитаваме всички", заяви наставникът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез.

Той говори пред медиите в Мостар преди утрешната среща-реванша със Зрински. След първия мач в Пловдив „канарчетата“ имат преднина от 2:1.

"Това ще бъде много тежък мач. Два добри отбора, които искат да се надиграват и да играят футбол. Имаше положения и към двете врати в първия мач. Всички футболисти са здрави. Нормално е Вини Трибуле да получи време да се адаптира. Може би ще играе 15-20 минути. Мислим, че ще бъде готов напълно за игра през септември.

Нямахме толкова голям проблем физически, колкото психически. Затова и отменихме мача с Лудогорец. Жрински има добър отбор и голяма публика. Промениха доста играчи. Искам да кажа, че се радвам за утрешния мач. Феновете на Жрински респектират противника. Готови сме за продължения и дузпи. Накрая зависи кой ще иска да бие дузпа, което е важното. За нас е най-важна победата".