Дузпа прецака Канада

Белгия победи Кленовите листа с 1:0

Спорт
23:00 - 23 Ноември 2022
4023
Дузпа прецака Канада

Белгия победи Канада с 1:0 на стадион „Ахмад бин Али“ в Ал Раян. Това беше първи двубой за двете държави на Световното първенство в Катар.

Кленовите листа имаха възможност да открият резултата още в 1-ата минута, но Тибо Куртоа спаси дузпата на Алфонсо Дейвис.

Единственото попадение в срещата бе дело на Мичи Батшуаи, който е заместникът на контузения Ромелу Лукаку.

След този успех Белгия ще оглави класирането в Група F след края на първия кръг, а Канада ще остане последен, тъй като Мароко и Хърватия завършиха 0:0.

Мачът започна с натиск на белгийците. Още в първата минута на срещата Митши Батшуаи си изпробва късмета от далечно разстояние, но Милан Броян спаси.

След удар на Тейжон Бюканън, топката бе отбита с ръка от Яник Караско в наказателното поле на Белгия. Главният рефер на двубоя Джани Зиказве отсъди 11-метров наказателен удар. С изпълнението на дузпата се нае голямата звезда на "кленовите листа" Алфонсо Дейвис, който прати топката в десния ъгъл на вратата, но Тибо Куртоа спаси своя тим и отрази в 11-ата минута на двубоя.

Джуниър Хойлет бе изведен зад гърба на защитата на Белгия в 16-ата минута, там той бе посрещнат от Тоби Алдейвайрълд, но все пак офанзивният футболист на Канада шутира. Топката обаче премина покрай десния страничен стълб.

Еден Азар проби по десния фланг, след което комбинира с Юри Тилеманс, който отклони за Митши Батшуаи. Нападателят все пак успя да шутира в наказателното поле, но Камал Милър внимаваше и блокира изстрела в 23-ата минута.

Стивън Еустакийо отклони за Джонатан Давид в 31-ата минута. Нападателят овладя около точката за изпълнение на дузпа и шутира, но Алдервайрълд го блокира.

Тоби Алдервайрълд даде дълго подаване зад централната линия за Митши Батшуаи, който избяга зад гърба на отбраната и стреля с едно докосване в наказателното поле, за да даде аванс на Белгия в 44-ата минута.

Естакийо центрира в наказателното поле на Белгия в 48-ата минута. Там Давид засече с глава, но топката премина покрай десния страничен стълб на вратата.

Кевин де Бройне проби отдясно и подаде за Батшуаи, който се опита да отправи изстрел в 67-ата минута, но ударът му бе блокиран от бранител на "кленовите листа".

В следващите минути чисти положения пред някоя от двете врати липсваха, а срещата се развиваше основно в средата на терена.

След центриране в наказателното поле на Белгия в 80-ата минута, Кайл Ларин се извиси над всички и стреля с глава, но Куртоа внимаваше и отрази.

Де Бройне навлезе с дрибъл през средата на терена и отправи изстрел в 84-ата минута, но топката премина малко над напречната греда.

Сам Адекугбе центрира остро в наказателното поле на Белгия в 86-ата минута. Там отново бе Кайл Ларин, който отклони с глава, но не успя да намери целта.