Дузпи определиха съдбата на Нюкасъл и Блекбърн

Лестър елиминира Борнемут за националния трофей

Спорт
11:07 - 28 Февруари 2024
973
Дузпи определиха съдбата на Нюкасъл и Блекбърн

Нюкасъл се класира за 1/4-финалите за ФА Къп, след като победи трудно Блекбърн като гост след изпълнение на дузпи с 4:3.

Редовното време на срещата завърши при резултат 1:1, като „свраките“ нанесоха своя удар първи.

В 71-ата минута Мигел Алмирон комбинира с Антъни Гордън, който имаше много пространство в наказателното поле и с добре насочен удар прати топката в долния ляв ъгъл.

Роувърс обаче изравниха в 79-ата минута, когато Сами Шмодикс се ориентира най-добре при една отскочила топка и я насочи в мрежата на Мартин Дубравка за 1:1, както завършиха редовното и продълженията след него.

При дузпите Мартин Дубравка си го върна на Шмодикс, спасявайки негов удар от бялата точка. Харви Елиът обаче пропусна за Нюкасъл. При последната дузпа за Блекбърн Доминик Хайъм не уцели вратата и така хората на Еди Хау продължават напред в надпреварата.

В друг мач от 5-ия кръг на турнира Лестър елиминира Борнемут след продължения. След нулево равенство в редовното време, „лисиците“ нанесоха своя удар в 105-ата минута, когато Келеши Ихеаначо отигра добре топката, отваряйки пространство за Исахаку Фатаву, който от границата на наказателното поле със силен шут прати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл.