Дузпи определиха съдбата на Рен и Монако

Двата тима отпаднаха от Лига Европа

Спорт
11:17 - 24 Февруари 2023
1765
Дузпи определиха съдбата на Рен и Монако

Байер Леверкузен се класира за осминафиналите в Лига Европа след победа с дузпи над Монако като гост. „Аспирините“ победиха с 3:2 в реванша, с колкото загубиха и първата среща в Германия.

Байер Леверкузен излезе напред в резултата след 13 минути игра. Отскочила топка попадна в краката на Флориан Вирц, който от непосредствена близост нямаше как да сбърка и даде аванс на своя тим.

Само шест минути по-късно монегаските стигнаха до изравнително попадение, дело на Уисам Бен Йедер от дузпа, отсъдена за нарушение на Едмон Тапсоба.

Леверкузен бъзро, бързо възстанови аванса си и две минути след попадението на Монако Есекиел Паласиос без колебание изстреля неспасяем удар в мрежата на французите.

Германският тим реализира и трето попадение в 58-ата минута. Негов автор бе Амин Адли, който се възползва от прекрасно центриране на Флоран Вирц и с глава покачи на 1:3.

Монако вкара втори гол в 84-ата минута, с който изравни общия резултат и вкара двубоя в продължения. Крепен Диата центрира към Бреел Емболо, който не даде шанс на Лукаш Храдецки за 2:3.

В продълженията до попадения не се стигна и двубоят влезе в дузпи. При тях всички, освен Елиот Матазо от Монако бяха точни и така Леверкузен продължи напред.

Шахтьор Донецк елиминира Рен в плейофа на Лига Европа. Френският тим успя да неутрализира гола аванс на украинския тим от първия мач и спечели с 1:0 на „Роазон Парк“ в рамките на 90-те минути, след което стигна до продължения.

В тях двата отбора си размениха по едно попадение след 2:1 след 120 минути игра се пристъпи към изпълнението на дузпи, където французите направиха три пропуска и в крайна сметка Шахтьор се класира за осминафиналите с общ резултат 7:6 след изпълнение на дузпи.