Дузпи пратиха Арсенал напред

Порто заличи пасива от първата среща, но отпадна в Лондон

Спорт
11:02 - 13 Март 2024
938
Дузпи пратиха Арсенал напред

Арсенал страда, но се класира за четвъртфиналите на Шампионска лига, след като елиминира Порто на „Емирейтс“ С 4:2 след дузпи. В редовното време мачът завърши при 1:0 за англичаните, а след като португалците спечелиха със същия резултат първата среща, се стигна до продължения, в които не падна гол.

"Артилеристите" поведоха в 41-вата минута след хубава комбинация между Мартин Йодегор и Леандро Тросар, който завърши, а с това бе изравнен общият резултат - 1:1. В 68-ата минута гол на Йодегор не бе признат заради нарушение на Кай Хаверц срещу Пепе. Повече попадения не паднаха.

При 11-метровите удари Мартин Йодегор, Кай Хаверц, Букайо Сака и Деклан Райс се разписаха за Арсенал, като „топчиите“ бяха абсолютно безгрешни – 4 от 4. Пепе Акино и Марко Груич вкараха за Порто, но Уендел стреля в левия страничен стълб, а Давид Рая отрази удара на Галено и така Арсенал продължи напред.

Преди Арсенал за четвъртфиналите вече се класираха още Байерн Мюнхен, Пари Сен Жермен, Реал Мадрид, Манчестър Сити и Барселона.

Остава да се решат двойките Атлетико Мадрид – Интер и Борусия Дортмунд – ПСВ Айндховен. Жребият е в петък, 15 март, от 13:00ч. българско време.