Два автогола проправиха път на Атлетико към 1/8-финалите

Мадридчани изхвърлиха Фейенорд от надпреварата след 3:1 в Ротердам

Спорт
11:46 - 29 Ноември 2023
1358
Два автогола проправиха път на Атлетико към 1/8-финалите

Атлетико Мадрид спечели с 3:1 гостуването си на Фейенорд на „Де Кайп“ от група „Е“ на Шампионска лига. По този начин „дюшекчиите“ се класираха за осминафиналите на турнира и имат всички шансове да спечелят групата.

Нидерландският шампион може да съжалява изключително много за развоя на събитията в мача, защото си отбеляза два автогола.

Фейенорд започна активно и създаде напрежение пред вратата на Атлетико Мадрид още в 3-ата минута. Якуба Минтех разигра с Лютшарел Геертруида. Минтех стреля, но Облак спаси без проблеми.

Седем минути по-късно Калвин Стенгс изпълни ъглов удар в наказателното поле на Атлетико Мадрид, а Давид Ханцко дебнеше на задната греда. След разбъркване в наказателното поле на гостите, топката в крайна сметка попадна в Ханцко, но ударът му от воле се отби в защитник на Атлетико и топката излезе в корнер.

Атлетико Мадрид организира опасна атака в 11-ата минута. Родриго Де Паул подаде към Антоан Гризман, който умело продължи топката за Алваро Мората. Испанският нападател се устреми към вратата на Фейенорд, беше сам срещу вратаря, но ударът му попадна право в Джъстин Байлоу, който спаси.

Атлетико Мадрид поведе в резултата в 15-ата минута. Маркос Йоренте изпрати топката в наказателното поле на Фейенорд, където тя се отклони от Геертруида и влетя във вратата на Байлоу.

Атлетико Мадрид създаде отново напрежение пред вратата на Фейенорд в 20-ата минута. Антоан Гризман подаде към Рикелме, който центрира на задна греда в наказателното поле на домакините, където Алваро Мората стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Якуба Минтех падна в наказателното поле на Атлетико Мадрид след съприкосновение с Хименес, но главният съдия Антъни Тейлър подмина ситуацията, а ВАР не се намеси.

В 38-ата минута Стенгс центрира от корнер в наказателното поле на Атлетико, където Геертруида се извиси над всички и стреля с глава, но Ян Облак успя да се намеси и да спаси.

Фейенорд имаше много добра възможност да изравни резултата в 54-ата минута. Хартман проби през сезоната на Аксел Витсел, след което подаде към Сантиаго Хименес, но Ян Облак успя да го изпревари и да улови топката.

Атлетико Мадрид удвои своята преднина в 58-ата минута, когато Пабло Бариос подаде към Ермосо, който с удар от въздуха вкара топката във вратата на Байлоу.

Фейенорд можеше да върне интригата в мача в 60-ата минута, когато Уеда овладя много добре топката, след което стреля, но встрани от вратата на Ян Облак.

Атлетико Мадрид бе близо до това да вкара трети гол в 72-ата минута. Антоан Гризман комбинира с Алваро Мората, който стреля, но Байлоу спаси.

Четири минути по-късно Ангоан Гризман изпълни късо корнер с Пабло Бариос. След това французинът нанесе опасен удар, но Джъстин Байлоу внимаваше и спаси.

Фейенорд върна интригата в 77-ата минута, когато Лука Иванушец центрира от корнер в наказателното поле на Атлетико, където Матс Вийфер с глава вкара топката във вратата на Ян Облак.

Атлетико Мадрид отново направи два гола преднината си в мача в 81-ата минута, когато Науел Молина центрира в наказателното поле на Фейенорд, където Сантиаго Хименес в опита да избие топката с глава я вкара във вратата на Байлоу.

Фейенорд можеше да се върне обратно в мача в 86-ата минута, когато пред Уеда се откри добра възможност, но завършващият му удар бе разочароващ и топката излезе в аут.

След тази загуба Фейенорд отпада от Шампионска лига и ще продължи участието си в Лига Европа.

Атлетико Мадрид е лидер в класирането с 11 точки, Лацио е втори с 10, Фейенорд е трети с 6, а Селтик е последен с една.