Двама продуценти напуснаха Нова ТВ

Новини
16:37 - 29 Май 2019
17646
Двама продуценти напуснаха Нова ТВ

Двама от основните продуценти на новините на Нова напускат телевизията. Цветомир Семов и Диана Димова са обявили намерението си тази сутрин на своите колеги. Двамата отказаха официално да коментират повода за решението си с думите, че дължат обяснения само на хората от екипа си.

Първата голяма рокада в канала тази пролет беше раздялата с дългогодишния ръководител в медията Силва Зурлева. След това Виктория Бехар, която преди два месеца стана мениджър в новините на телевизията, също бе освободена. Официалната позиция за поредната мениджърска рокада в телевизията бе "оптимизация на нюзрума".

Още в края на февруари стана ясно, че братя Домусчиеви купуват Нова ТВ. За изпълнителни директори бяха назначени досегашните прокуристи Вяра Анкова и Николай Андреев – дългогодишен финансов директор. 

"Нова Броудкастинг груп" АД притежава най-голямата и водеща медийна група в България. В портфолиото ѝ влизат 7 телевизионни канала. Компанията е най-големият участник на онлайн пазара в страната, достигайки до около 75% от хората, използващи интернет в България. В нея работят 650 души.

До продажбата на Домусчиеви се стигна, след като "Нова Броудкастинг груп" обяви в началото на годината, че телевизията няма да бъде продадена на компанията на чешкия милиардер Петр Келнер PPF Group. Това се случи, след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обяви сделката за невъзможна през лятото на миналата година. Преди това бе съобщено, че е сключен предварителен договор на стойност 185 млн. евро.