Двама са загиналите при взрива във Варна

Новини
11:27 - 13 Януари 2020
2710
Двама са загиналите при взрива във Варна

Двама души са загинали при взрива в блок във Варна. Това съобщават от Окръжната прокуратура.

Заведено е досъдебно производство за палеж с двама загинали и значителни материални щети.

Към момента на местопроизшествието - блок 302 в кв. "Владиславово", се извършва оглед. На мястото е и окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

Самоличността на двете жертви все още се установява чрез ДНК-експертиза.

След взрива от входа са били изведени са 18 души, които са били обгазени. След преглед в токсикологията на Военноморската болница във Варна седем от тях са настанени за лечение.

Напълно унищожени са два апартамента, а трето жилище е със значителни материални щети. Ще бъде възложено обследване на годността за обитаване на блока след палежа.

В един от апартаментите е живеел 66-годишен мъж, който е бил забелязан да изнася багажа си късно снощи. Причина да се изнесе от апартамента на жената, с която доскоро живеел на семейни начала, е ограничителна заповед отпреди седмица заради домашно насилие. Мъжът е бил военен, след това е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 г. за корупция. Той е обявен за издирване.

Досъдебното производство ще изяснява обстоятелствата, при които е извършен палежът. Ще бъде направено предложението то да бъде взето на специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна.

Припомняме, тежкият инцидент стана рано тази сутрин. Първоначалната информация беше за един загинал.

Сред настанените в болница са и три деца - на 4, 12 и 17 години. По данни на УМБАЛ "Св. Марина" тяхното състояние е стабилно.