Двама в битката за шеф на МВР в Бургас

Шефът на БОП-а в Бургас Ради Пенев или комисар Емил Павлов ще наследят Калоян Калоянов

Новини
14:33 - 12 Август 2023
6817
Двама в битката за шеф на МВР в Бургас

В понеделник сутринта ще бъде представен новият директор на ОД на МВР в Бургас. В следващите часове ще бъде определено името на наследника на старши комисар Калоян Калоянов, който с известни прекъсвания ръководи областната дирекция на полицията в Бургас от 2014 година.

Тръгва ли си обиден от системата на МВР старши комисар Калоян Калоянов

Според достоверни източници на Флагман в Министерството на вътрешните работи в шорт листата са останали две имена – на досегашния зам.-директор на ОД на МВР в Бургас комисар Емил Павлов, който бе назначен за вр.и.директор в петък и на началника на отдел Югоизточен на ГДБОП Ради Пенев.

И двамата се ползват с изключителното доверие на вътрешния министър Калин Стоянов. Нещо повече – те са негови състуденти и хора, с които е работил дълги години.

Към този момент – събота, 12 август, 13:30 часа, се счита се, че фаворит за поста е Ради Пенев. Срещу кандидатурата му има известни резерви, свързани най-вече с опасността, че така ще се „обезглави“ БОП-а в Бургас, работещ по най-тежките случаи.

Заради това може да се заложи на Емил Павлов, който от 2019 година е зам.-директор на ОДМВР и познава в детайли работата на дирекцията.