Двама загинали в Украйна при пореден руски обстрел

Новини
20:50 - 05 Декември 2022
1669
Двама загинали в Украйна при пореден руски обстрел

Няколко украински града бяха подложени днес на поредно спиране на електричеството и водата след нов руски обстрел, който е довел и до смъртта на двама души, предаде Франс прес, като се позова на украинските власти.

Сирените за тревога прозвучаха днес на много места в Украйна след поредния руски обстрел на фона на зимните температури в страната в деня, когато влиза в сила таванът на цените за руски петрол, наложен от Запада.

Заместник-началникът на канцеларията на украинския президент Кирило Тимошенко написа в Телеграм, че при атаките в Запорожка област са загинали най-малко двама души, а трима са ранени.

Началникът на военната администрация в град Кривой рог в Централна Украйна съобщи, че част от града е без електричество и много котелни централи и помпени станции не работят.

В големия южен пристанищен град Одеса всички помпени станции и резервни линии не получават захранване, което е доведе до спиране на водоснабдяването в него, информира операторът "Инфоксводоканал".

В други южен град - Николаев, се е стигнало до извънредни спирания на електричеството заради руските удари, написа в Телеграм Александър Сенкевич - кмет на населеното място, обитавано от 470 000 жители преди войната