Две дузпи и 70 000 на трибуните спряха Лудогорец във Вечния град

Разградчани загубиха с 1:3 визитата си на Рома

Спорт
00:01 - 04 Ноември 2022
6130
Две дузпи и 70 000 на трибуните спряха Лудогорец във Вечния град

Лудогорец загуби с 1:3 визитата си на Рома в последния мач от Група “С” на Лига Европа и по този начин не успя да продължи към елиминационната фаза на надпреварата. Въпреки това “орлите” ще останат в евротурнирите и напролет, като ще се включат в Лигата на конференциите, тъй като финишираха на трета позиция в групата си.

Рик Джонатан откри резултата за разградчани в края на първата част, но през второто полувреме “вълците” обърнаха след два гола от дузпа на Лоренцо Пелегрини и попадение на Николо Дзаниоло. Попадение на Нонато бе отменено след преглед на ВАР, а в края на мача Оливие Вердон получи червен картон.

Лудогорец даде сериозен отпор на именития си съперник и през първата част показа хладнокръвна игра, изчаквайки своя момент. През второто полувреме обаче Рома излезе пределно мобилизиран и успя да обърне резултата, не и без помощта на ВАР, които се намеси в ключови ситуации. Решенията на арбитрите обаче бяха правилни и българите нямат повод за претенции.

“Орлите” вече си осигуриха участие в Европа и напролет, но днешният двубой е решаващ за това в кой турнир ще продължат - настоящият или Лигата на конференциите. Срещата е пред препълнени трибуни на "Олимпико" в Рим и близо 70 000 души присъстват по трибуните.