Движение с препятствия по АМ "Тракия" днес, внимвайте

От АПИ казаха, че ремонтите са неотложни

Новини
11:15 - 22 Април 2023
1582
Движение с препятствия по АМ "Тракия" днес, внимвайте

Временни ограничения в движението в участъци от автомагистрала „Тракия“ са въведени през днешния ден. ​

Трафикът в активната и аварийната лента по АМ „Тракия“ от 14-ия до 13-ия км в посока София временно се ограничава поради ремонт на асфалтовата настилка, съобщиха от Агенцията „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Движението се осъществява в изпреварващата лента. Ограничението ще е в сила от 10:30 до 14:00 часа днес. 

По-рано от АПИ съобщиха, че днес между 8:00 ч. и 14:00 ч. се ограничава движението за тежкотоварни автомобили над 12 т в участъка от 5-ия до 23-ия км на АМ „Тракия“ в посока Бургас. За тежкотоварния трафик е осигурен обходен маршрут по първокласния път София – Пловдив. В момента движението по мостовото съоръжение при 20-ия км в посока Бургас се осъществява само в изпреварващата лента, припомнят от АПИ. Съоръжението се нуждае от авариен ремонт и трафикът е ограничен в активната и аварийната лента за извършването на подготвителни работи за предстоящия ремонт на пътната плоча. 

В участъка на магистралата между 66-ти и 69-ти км движението ще бъде двупосочно в платното за София днес за неотложен ремонт на дилатационни фуги, съобщиха още от пътната агенция. Преминаването в платното за Бургас се ограничава от 11:00 часа. Ремонтните работи са наложителни, за да се осигури безопасното пътуване в отсечката. Ограничението в движението в района на съоръжението ще продължи и при предстоящите почивни дни около 1 май и 6 май - Гергьовден.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената пътна сигнализация, посочват от АПИ.