Двойничка на Капка 5-та в листата на Радан

Цецка и бившата на Волен си приличат като сестри 

Политика
13:10 - 10 Май 2019
9885
Двойничка на Капка 5-та в листата на Радан

В листата наДемократична България”, макар и на неизбираемото 5-то място се мъдри истинска двойничка на бившата съпруга на Волен Сидеров – Капка Георгиева. Дамата, която е като две капки вода с журналистката и  бивша общинарка е кандидат за Европарламента е зам.-председателят на ДСБ и  се казва Цецка Бачкова.

Приликата им в лице е поразителна, категорични са десни политици, пък и двете са блондинки. Те са убедени и в друго – че не само физически прилики между двете дами с политическа кариера са налице и Цецка Бачкова е не по-малко амбициозна от Капка Георгиева.

Естествено, кандидатката за Брюксел е от по-новата генерация и е по-млада от Капка с 13 години.  Цецка е любимка тъмносините – общителна, енергична и винаги запалена по нови идеи.  

Дясната активистка е родена през 1977 г. в София. CV-то й е впечатляващо. Има диплома по политически науки, икономическа политика и гражданско право от престижния университет в Мюнстер, Германия. Защитила е докторантура на тема „Лисабонската стратегия и стратегия Европа 2020 – отговор на ЕС на глобализацията?“ в университета Мартин-Лутер в Хале. Бачкова е учредител и председател на Национален клуб на жените към ДСБ от 2017 до 2018 г. Член е на ДСБ от 2008-а, преди това е била част от  Християндемократическия съюз на Ангела Меркел.

Бившата г-жа Сидерова няма нужда от представяне - тя е човек на перото и е добре позната в журналистическата гилдия, пък и на обществената сцена –работила е в куп централни печатни издания, има зад гърба си няколко книги, две от които са посветени на уникалната гадателка Вера Кочовска и родоначалника на Бялото братство Петър Дънов.

Капка бе няколко години главен редактор на вестник „Атака”от самото му основаване през 2005-а до  2011-а. Журналистката и синът й Димитър Стоянов основаха и своя политическа организация - Национал – демократична партия, която се включи в изборите