Дядо Еконтий отиде да провери цената на бензина заради обещание на Борисов

Преди месец лидерът на ГЕРБ обеща да свали цените на горивото с лев, ако са в правителството

Новини
16:30 - 03 Октомври 2022
5214
Дядо Еконтий отиде да провери цената на бензина заради обещание на Борисов

След като изборите минаха и резултатите са ясни, бившият министър на транспорта Николай Събев ("Продължаваме промяната"), популярен като Дядо Еконтий, направи шеговит коментар в профила си във фейсбук относно победата на ГЕРБ.

"Добро утро! Отивам да видя цената на бензина", написа Събев, визирайки изказване от 3 септември на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов относно цената на горивата:

"Ако сме в правителството ние още на 3 октомври - рафинерията (Лукойл Нефтохим) се съгласява да работи за БЕХ на ишлеме и бензинът пада веднага с лев-лев и двадесет".

На 3 септември 22 г. средната цена на литър А95 беше 3,17 лв. според данните на fuelo.net. Сега средната цена е 2,98 лв. на литър т.е. понижението е 19 стотинки на литър. Защо се стигна до това – движението на цените на суровия петрол на международните пазари може да бъде лесно проследено.

Снощи, след края на изборния ден, бившият министър публикува снимка със своите деца и няколко куфара с багаж. Дали възнамерява да напусне страната след второто място, което зае партията му "Продължаваме промяната" в парламентарните избори, остава да гадаем.