Дясната ръка на Брендо излиза предсрочно от затвора

Новини
10:31 - 17 Февруари 2020
8769
Дясната ръка на Брендо излиза предсрочно от затвора

Матей Боев, братовчед на Гълъбин Боевски и дясна ръка на кокаиновия трафикант Евелин Банев – Брендо, е на път да излезе предсрочно от затвора до дни. Той бе осъден на 12 години затвор в Италия за трафик на дрога от Южна Америка към Европа, но след като бе екстрадиран в България, присъдата му бе намалена на 10 години. Матей Боев лежи в затвора в Кремиковци и се води на работа зад решетките – барман е във ведомственото кафене.

Матей Боев бе осъден на 12 години затвор, а до този момент е лежал 7 години и 7 месеца.

В началото на февруари съдия Веселина Ставрева от Софийски градски съд решава да пусне предсрочно от затвора дясната ръка на Брендо, който е излежал едва 7 години и 7 месеца от намалената присъда. Ако и по-горната инстанция на съда постанови Матей Боев да бъде пуснат, то сподвижникът на Евелин Банев ще излезе до края на месеца от затвора.

Матей Боев бе сред арестуваните при мащабната операция на властите в Италия през 2012 г. срещу трафика на кокаин към Европа. При същата операция в България бе задържан и Брендо, който бе изпратен на Апенините, но по-късно – върнат обратно у нас. След това Банев изчезна и се сдоби с три присъди – две за трафик на дрога в Италия (20 години), в Румъния (12 години) и за пране на пари в България (7 години). Брендо е дирен вече трета година с червена бюлетина на Интерпол.