Дяволската кула някога е била дърво

Нещо за четене
09:32 - 07 Юни 2021
4850
Дяволската кула някога е била дърво

Удивително образувание под формата на мистериозна скала, много подобно на величествен пън на гигантско дърво, което се нарича "Дяволската кула", привлича хиляди туристи в САЩ. Хората идват тук не само да се възхищават на това чудо на природата, а и да научат невероятните истории за произхода на Кулата на дявола.

Но в по-голямата си част историите за Дяволската кула нямат нищо общо с истината, твърдят различни изследователи. Ортодоксалната наука все още не признава, че някога е съществувала силициева форма на живот на Земята. Според независими изследователи Дяволската кула е само ехо от древна силициева растителност, тоест пън от едно от дърветата с напълно различна структура, някога растящи на нашата планета и достигащи височина от 60 километра.

Структурата на Кулата на дявола изненадващо съответства, например, на стъблото на лена: същата структура под формата на тръбни шестоъгълници, оптимална в естественото строителство с цел най-пълно и рационално използване на свободно място. Нещо подобно е при пчелните пити.

Тази гледна точка се потвърждава и от факта, че Дяволската кула далеч не е единственият остатък от силициевия свят. Хиляди подобни структури са разпръснати по Земята, но, за съжаление, всичко това не е интересно за ортодоксалната наука, развила „единствения правилен“ поглед върху историята на нашия свят.