Ебани изригна: Отвратително! Знаете ли тези как удрят!

Бившата световна шампионка на IBF възропта срещу участието на трансбоксьори на Олимпийските игри

Спорт
15:40 - 02 Август 2024
3455
Ебани изригна: Отвратително! Знаете ли тези как удрят!

Бившата световна шампионка на IBF в категория „петел“ – Ебани Бриджис (на снимката), възропта срещу решението да позволи на двe трансбоксьор(к)и да се състезават в женската категория на Олимпийските игри в Париж, пише boec.bg.

Имане Келиф от Алжир в категория 66 кг. и на Лин Ю Тинг от Китайско Тайпе в кат. 57 кг. се провалиха на тестовете за допустимост на пола на Световното първенство за жени в Индия, което беше под егидата на Международната боксова асоциация (IBA) миналата година.

Дисквалифицирайки ги от състезания, президентът на IBA Умар Кремлев каза, че

ДНК тестовете са „доказали, че имат XY хромозоми (мъжки) и по този начин са били изключени от спортните събития“.

IBA обаче не управлява олимпийски бокс, а той е под егидата на Международния олимпийски комитет (МОК), който потвърди, че е щастлив двамата да се състезават на Игрите в Париж.

И Бриджис коментира ситуацията.

„Тези транссексуални, които се състезават в женския бокс на Олимпийските игри… транссексуални, родени мъже, са адски...

публикува тя в социалната мрежа X.

„Отвратително е, че позволяват на тези да се състезават срещу жени.

И тези биологични мъже, които искат да се състезават в женския бокс, трябва да са садисти или нещо подобно, защото всеки мъж знае колко по-силни са те от жените и това е причината мъжът да удря жена е толкова лошо. Биологичната разлика Е РЕАЛНА, болно е...

Хора в комисията, които са се съгласили с това, очевидно не са се боксирали или не е жена, която е била удряна с пълна сила от мъж със същото тегло, за да усети забележимата разлика. Толкова съжалявам за биологично родените жени, които са работили толкова упорито, за да стигнат до този момент в кариерата си, за да трябва да се състезават срещу транс, който буквално е бил дисквалифициран за това, че е мъж. Докъде стигна този свят? Не става дума за чупене на рекорди, а за чупене на черепи, гласеше още поста на Бриджис.