Еди Джордан: Съпругата на Михаел Шумахер е затворник

54-годишната Корина рядко говори за своя любим и се грижи семейството

Спорт
12:40 - 23 Март 2023
4904
Еди Джордан: Съпругата на Михаел Шумахер е затворник

Съпругата на Михаел Шумахер - Корина, е като затворник през последните 10 години, докато неуморно опитва да опази в тайна здравословното състояние на седемкратния световен шампион във Формула 1. Това обяви Еди Джордан, който даде път на германеца в най-авторитетните автомобилни серии.

Корина, определяна като ангел-пазител, прави всичко по силите си, за да съхрани уединението на своя съпруг. Той продължава да се възстановява от ужасяващия инцидент при каране на ски преди 10 години.

54-годишната г-жа Шумахер рядко говори за своя любим и се грижи семейството да поддържа спокоен живот. Синът й Мик гради собствена кариера във Формула 1. А феновете правят постоянни опити да научат повече за състоянието на един от най-великите пилоти в историята.

В интервю Еди Джордан, в чийто отбор Михаел дебютира през 1991 г., сподели, че постоянната битка са превърнали Корина в затворник. Той самият срещна категоричният й отказ да го допусне до болничното легло.

"Напълно я разбирам. Това е кошмарна ситуация за семейството. Мина цяло десетилетие и Корина не можеше да отиде на обяд, на парти или каквото и да е. Всеки иска да я пита как е Михаел, а тя едва ли желае да обяснява през минута.

Тя е прекрасно момиче и я познавам още отпреди сватбата. В първите дни след инцидента тя отказа да ме пусне при него. И с право, защото твърде много хора настояваха за същото", заяви Джордан.

Корина Шумахер рядко говори за Михаел. В интервю за документален филм на Нетфликс тя разкри, че съпругът й й липсва всеки ден.

"Но не само на мен - също така на децата и всичките му приятели. Да, липсва ни, но още е тук. Различен е, но е тук и ни дава сила. Опитваме се да се поддържаме като семейство, както искаше самият Михаел. Той винаги ни е защитавал, сега е наш ред."