Единственият ни представител в квалификациите тръгна успешно на "Ролан Гарос"

Адриан Андреев мечтае за първо участие в основната схема на турнир от Шлема

Тенис
19:37 - 20 Май 2024
4446
Единственият ни представител в квалификациите тръгна успешно на "Ролан Гарос"

Единственият български представител в квалификациите за "Ролан Гарос" - Адриан Андреев, започна с побед апътя си към мечтаното пътво участие в основната схема на турнира от Шлема.

23-годишният българин, който се намира на 236-о място в световната ранглиста, победи Денис Йевсеев от Казахстан с 3:6, 6:4, 7:6.

Българинът се нуждаеше от обрат общо 2 часа и половина на корта, но все пак успя да се справи с намиращият се е с 69 позиции пред него казахстанец.

Йевсеев осъществи два пробива в първия сет и го спечели с 6:3, но Андреев отговори по отличен начин и с брейк в деветия гейм на втория сет, успя да поведе с 5:4, а след това да затвори частта с 6:4.

Така се стигна до трети сет, в който казахстанецаповеде с 4:2, но Андреев осъществи безценен пробив, който му помогна да докара нещата до решителен тайбрек до 10 точки.

В него Андреев поведе с 6:2 и 7:3, а първият му и единствен тайбрек дойде при 9:7. Тогава българинът реализира точката си се класира за втория квалификациите в Париж.

За място в основната схема обаче Адриан Андреев се нуждае от още две победи. Следващият му опонент е Джулио Дзепиери от Италия, а евентуален опонент на третия кръг ще бъде Доминик Тийм.

За Андреев пък това е пето участие в квалификациите на турнира от Шлема, като показателно до момента е достигането му до третия кръг на "Ролан Гарос".