Ейре излъга Унгария, Австрия се справи със Сърбия

Спорт
08:03 - 05 Юни 2024
2432
Ейре излъга Унгария, Австрия се справи със Сърбия

Ирландия спечели с 2:1 контролата си срещу Унгария на „Авива“ в Дъблин. Маджарите продължават подготовката си за Европейското първенство, на което ирландците не съумяха да се класират.

Все пак домакините стигнаха до успеха с гол дълбоко в добавеното време на Трой Парът. Преди това двата тима си размениха по един гол. Адам Ида изведе Ейре напред в резултата, но Адам Ланг възстанови равенството.

На 11 юни ирландците ще премерят сили с Португалия в следващата си контрола този месец. За Унгария предстои проверка с Израел, след което започва участието си на Евро 2024. Тимът е в група с Швейцария, Германия и Шотландия.

След равностойно начало между Ирландия и Унгария, домакините удариха първи в 36-ата минута. Адам Ида беше намерен в наказателното поле и от чиста позиция не пропусна да се разпише.

Четири минути по-късно равенството беше възстановено. Вили Орбан отклони топката. Той я насочи успоредно на голлинията. Ланг успя да я засече и нямаше как да пропусне от непосредствена близост.

В добавеното време на срещата ирландците стигнаха до крайния успех. Трой Парът нахлу в наказателното поле на „маджарите“ с индивидуален рейд. Той успя да търкулне топката покрай Петер Гулачи и оформи крайния резултат.

Австрия се намира в отлична серия преди Евро 2024 година, след като записа шеста поредна победа, надделявайки с 2:1 в контролата срещу Сърбия.

Австрийците започнаха много по-добре мача и успяха да вкарат две бързи попадения. Първо в 10-ата минута Кристоф Баумгартнер изведе Патрик Вимер, който с хубав удар прати топката във вратата Ваня Милинкович-Савич за 1:0.

Само три минути по-късно Флориан Грилич изведе Баумгартнер сам очи в очи срещу Ваня Милинкович-Савич и не пропусна да вкара топката за втори път в мрежата му.

В 35-ата минута Душан Тадич центрира остро в наказателното поле на Австрия, където Урош Спайч стреля с глава, а вратарят на домакините Патрик Пентц успя да избие топката в страничния стълб. При последвалата добавка Страхиня Павлович бе най-съобразителен и с глава вкара топката в опразнената врата.

Сърбия можеше да изравни резултата в 55-ата минута, но след удара с глава на Сергей Милинкович-Савич, топката премина над напречната греда и излезе в аут.