Екшън на „Каваци”! Полиция връща курорта на Баневи

Личности
15:27 - 21 Юли 2020
7392
Екшън на „Каваци”! Полиция връща курорта на Баневи

След подпорната стена край морето под Созопол гръмна нов невероятен скандал. Бедният ни туризъм явно е орисан да страда това лято.

„Флагман” съобщава за страхотен екшън. До петък, 24 юли 2020, т.е. в тридневен срок настоящият наемател на препълнения с туристи къмпинг, трябва да предаде владението на семейство Баневи. Всъщност, това трябваше да се случи днес в присъствието на частен съдебен изпълнител и всички засегнати страни, както и много медии.

Припомняме, че фирмата на Николай и Евгения Банева - ТХ „Русалка Холидейз” ЕООД си върна пълноправното управление на къмпинг „Каваци” в Созопол с решение на първоинстанционния съд - РС Бургас от 22 юни 2020 година.

Според съдия Калин Кунчев „Джи Енд Джи-90” ЕООД, с едноличен собственик Георги Димитров Дамянов, неправомерно е влязло във владение и следва да върне стопанисването на къмпинга на ТХ „Русалка Холидейз” ЕООД. Между другото юристите на място споменаваха и друг наемател в заплетения спор - физическото лице Цено Ценов.

„В момента заварваме трето лице, което претендира, че е наемател, тоест е бил наемател под длъжниковите дружества, сключил е договор с тях и в момента е бил в преговори с тях. Частният съдебен изпълнител даде срок до петък да предаде владението“, обясни адв. Мирослав Стойков, който представлява сем. Баневи.

Изглежда много заплетено, но факт е, че насред сезона гостите на курорта трябваше да стават свидетели на неприятната картина.

Стойков добави, че решението подлежи на предварително изпълнение. „При завеждане на иска ние сме поискали с решението на Районния съд да бъде допуснато предварително изпълнение, което се случва в момента“, обясни още юристът.

На място бе помощник съдебен изпълнител Ивайло Бакалов, който обаче отказа коментар. Единствено добави, че не той определя казусът да се реши в разгара на туристическия сезон, когато къмпингът е пълен с туристи. „Съдията сега е взел това решение“, бе лаконичен Бакалов.

Мария Банева (вляво) се кара с опонентите Снимки: Флагман

По време на преговорите днес се стигна до скандал между страните. Майката на Николай Банев – Мария, и бившата дясна ръка на семейството Зорница Илиева, която ги предаде преди известно време и мина във вражеския за тях лагер, се обвиняваха взаимно. Мария Банева твърди, че Илиева като бивш директор на къмпинга е надвишила правомощията си и неправомерно е подписала договора, с който „Джи енд джи-90“ ЕООД претендира, че е новият собственик на къмпинг „Каваци“. От своя страна Зорница Илиева заяви, че Евгения Банева е сложила подписа си, лично тя е станала свидетел на сделката. На страната на сем. Баневи застана и един от собствениците на земята.  Стигна се до обиди и заплахи.