Екшън! Спипаха 50 кила българска дрога в Истанбул

Новини
10:29 - 06 Април 2020
4955
Екшън! Спипаха 50 кила българска дрога в Истанбул

Полицейските власти в Турция разследват действащ канал за трафик на марихуана от България след голяма нарконаходка, заловена преди дни в Истанбул.

На 29 март близо до летище „Ататюрк” в Истанбул бяха спипани 50 килограма марихуана в автомобил „Рено Клио” с турска регистрация. Медиите в южната ни съседка съобщават, че дрогата е заловена след полицейско преследване, като има арестуван турски гражданин, а властите в Турция издирват българин, който е успял да се измъкне.

Дрогата, част от канал през България, бе заловена след полицейско преследване в Истанбул.

Полицейските власти в Турция още разследват случая, като водещата им версия е, че заловените 50 килограма марихуана на стойност близо 1 милион лева е част от голям наркоканал от България. Марихуаната е била пакетирана във вакуумирани пликове от по половин килограм. Любопитен детайл от разследването е, че всеки от пакетите е съдържал идентификационен номер, но до този момент не е известно значението на идентификацията.

Заловената в Истанбул марихуана е на стойност около 1 милион лева.

През последните няколко месеца граничните власти в Турция и в България заловиха десетки пратки от марихуана за към южната ни съседка. Криминалистите отчитат бум в трафика на марихуана към Турция заради високата цена на канабиса в южната ни съседка и огромното потребление, особено в Истанбул. Към България през Турция пък влизат пратки с хероин. Само преди седмица ГДБОП спипа 72 килограма хероин на паркинг за тирове в Хасково. Дрогата бе открита в въздушни бутилки, прикрепени към полуремаркето.