ЕКШЪН В ДЪЛГОПОЛ: Забиха кирки в мерцедеса на лихварски бос

Собственикът обяви 10 бона премия за залавянето на бандитите

Новини
12:40 - 21 Март 2023
14143
ЕКШЪН В ДЪЛГОПОЛ: Забиха кирки в мерцедеса на лихварски бос

Джип „Мерцедес“ с бургаски регистрационни табели, собственост на лихварския бос от Дългопол Димитър Димитров, осъмна със забити три кирки в капака и предния прозорец.

За крими инцидента съобщи в социалната мрежа Фейсбук вбесения собственик на немското возило, който публично обяви премия от 10 000 лева за разкриването на извършителите.

„Давам 10 000 лв. награда за този, който ми каже кой си забрави кирките на джипа ми, за да му ги върна подобаващо!“

написа Димитър Димитров. Той е собственик на верига от заложни къщи, отпуска и бързи кредити в град Дългопол под шапката на окъпаното в кървава криминална слава дружество „Теру кредит“.

Преди няколко години биг босът на „Теру кредит“ – Камен Желев и над 15 човека от свитата му бяха осъдени и вкарани в затвора за повсеместен рекет над неизрядни длъжници, чиито закъснели плащания били облагани с непосилни лихви от над 500%.

Според жители на Дългопол, пожелали анонимност по обясними причини, посегателството над джипа на местния лихварски бос Димитър Димитров може и да е свързано с предстоящите избори. От години упорито се мълви, че хора от структурите на Камен Желев в Бургаско и Варненско се занимават с търговия на гласове, притискайки клиентите си да гласуват за когото трябва срещу частично погасяване на задълженията им.