Екшън в Lupa.bg: Костя Копейкин се заключи в централата на „Възраждане” (СНИМКИ)

Политика
12:40 - 11 Юни 2020
17971
Екшън в Lupa.bg: Костя Копейкин се заключи в централата на „Възраждане” (СНИМКИ)

Лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов, познат повече като Костя Копейкин, се е заключил в партийната централа в Бургас, за да избегне среща с бившия вече координатор и касиер на „Възраждане” Владимир Павлов, който търси отговори за изчезнали 10 000 лева от касата. За екшъна разказаха пред Lupa.bg наши читатели в морския град.

Владимир Павлов (вдясно) не бе допуснат до партийната централа заради неудобните въпроси, на които ръководството не иска да отговори

Повод за екшъна стана неочакваното посещение на Костадинов в Бургас след тоталния разпад на местната партийна структура покрай напускането на разочарования от меркантилното управление Владимир Павлов.

„Костадин дойде с 4 човека охрана и веднага се скри и заключи в клуба на „Възраждане” със 17 доносници!“, твърди Владимир Павлов. Екс координаторът пристигнал в централата за среща с Костя Копейкин в опит да разбере кой е откраднал 10-те бона от членски внос. Лидерът на партията обаче се заключил вътре и отказал всякакви контакти с опонента си.

Новината от сряда е, че „Възраждане“ остана без структура в Бургас. Късно вчера на напрегнато събрание над 70 от членовете и симпатизантите напуснаха партията заедно с бившия вече областен координатор Владимир Павлов.

„Цялата организация от 46 души, които са легитимни членове в Бургас, подаваме оставки. Има още няколко областни града, където членовете също ще напуснат партията”, обясни врагът на Костя Копейкин.

Пред регионалните медии Павлов напомни, че партията е създадена на 15 юни, Видовден, през 2014 година и след няколко дни ще има рожден ден. „Основните ѝ цели бяха борба за всичко българско, за интересите на българите и изчистването на сегашния порочен политически модел. Но се оказа, че е създадена наистина да препрограмира и репродуцира този порочен политически модел.

Тепърва ще станат факт много интересни събития от живота на ръководството. Не искам аз да говоря, има си хора, които ще разследват и всичко ще излезе наяве. Просто партията е използвана като лична за лични цели. Това обижда не само мен, но и всеки член на „Възраждане”, който е вярвал в тази чиста идея”, отсече Владимир Павлов.

Феновете на „Възраждане“ са недоволни от опита кокошкарската кражба на 10 000 лева да остане прикрита от обществото. „През 2014-а от касата на БСП изчезнаха 600 000 лева, но нищо не последва, освен смяната на Михаил Миков с Корнелия Нинова. Ние се разпаднахме заради десет хиляди лева", ядосват се „възрожденците“.