Екшън в Пловдив: Мераклия налита на жени, посегна и на полицай

Рецидивистът продължил да буйства и в патрулката

Новини
21:35 - 09 Август 2021
3533
Екшън в Пловдив: Мераклия налита на жени, посегна и на полицай

Пловдивчанин рецидивист заформи истински екшън в центъра на града. Наложило се полицаите да го озаптят и закарат в районното, но в патрулката арестуваният се изплюл върху врата на единия служител на реда и продължил да буйства.

Случката се разиграла в петък привечер, пише "Марица".  Около 19 часа пловдивчанинът  бил на ул. „Зора“. Там пресрещал преминаващи млади девойки, отправял им неприлични предложения, засипвал ги с нецензурни думи, като дори се опитал да опипа няколко от тях. Една от дамите, която се превърнала в мишена на палавника, подала сигнал в полицията.

След няколко минути на място пристигнал полицейски патрул с двама униформени. Те видели как вика срещу преминаващите жени, прави неприлични знаци и ги притеснява.

Доближили се до него и му поискали документ за самоличност. Вместо да покаже такъв, той започнал да се държи агресивно и да ги псува. Тъй като нямало как да го усмирят, униформените го закопчали с белезници и го натикали в патрулката, за да го откарат в сградата на Четвърто районно.

По време на транспортирането му арестуваният се изплюл във врата на единия полицай, след което се наежил още повече и заявил гордо, че ще ги „бие един по един“.

Палавникът бил задържан за 24 часа. Оказало се, че подобни прояви не са рядкост за него. В периода от 2001-а до 2021-а бил задържан многократно за непристойно поведение спрямо граждани и за закани срещу полицаи.

Агресивният тип бил изправен пред Районния съд в събота, като магистратите му определили наказание  задържане за 3 денонощия в структурно звено на МВР.