ЕКСКЛУЗИВНО : Мъж държи заложници в ДРЕЗДЕН

Не е ясно и какви искания има въоръженият похитител

Новини
12:51 - 10 Декември 2022
3769
ЕКСКЛУЗИВНО: Мъж държи заложници в ДРЕЗДЕН

Въоръжен мъж атакува радио "Дрезден", а след това взе заложници в търговски център в центъра на града, съобщи местната полиция. Голям район около Алтмаркт-Галери е затворен, включително коледният базар. Полицията призовава гражданите да не посещават района. Не е потвърдено все още, че има един ранен. Не е ясно и какви искания има въоръженият мъж.

Тази сутрин мъжът се опитал да нахлуе в радио "Дрезден" в район Амонхоф. При тази атака е стрелял по 70 годишна жена. Въпреки че е продължил стрелбата, не е успял да влезе в радиото, сътрудниците на радиото извикали полиция и той избягал. Мениджърът на станцията Тино Утаси каза пред Bild: „За щастие всички служители успяха да стигнат до безопасно място.“ С кола стрелецът продължил към центъра на града, нахлул в търговски център и се барикадирал в задната стая на местна аптека и вероятно взел заложници.

Според "Билд" става дума за около 40-годишен германец, който е заподозрян, че е убил жена. Според местни медии става дума за битова драма. Полицията не е потвърдила все още. Според "Tag24" полицията потвърди откриването на мъртъв мъж в Прохлис, квартал в южната част на Дрезден. Все още обаче не е ясно дали съществува пряка връзка